Szájszag, szájápolás, kellemetlen lehelet, szájhigiéne

Ön itt jár: Főoldal Fehérjedús ételeket eszik - Szájápolás, szájhigiéne, szájszag Webáruház Fehérjedús ételeket eszik - Szájápolás, szájhigiéne, szájszag Ezt ajánljuk, ha arrow Fehérjedús ételeket eszik
Tisztelt Vásárlóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy áraink október 5-töl emelkednek. Utoljára 2012. márciusban volt árváltozás, azóta azonban sajnos a Forint-Euro árfolyam jelentösen változott. Akkor 290 Ft volt 1 Euró, ma pedig 314 Ft. Megértésüket köszönjük. A Tetrobreath Kft. vezetése
 

Fehérjedús ételeket eszik

A kellemetlen leheletet az anaerob baktériumok okozzák, amikor a szájban lévő fehérjéket bontják, és a bontási folyamat során illékony kénvegyületek keletkeznek. Ezért ha fehérjében gazdag ételeket fogyasztunk, ezek a baktériumok gyorsan elszaporodnak és megnő a kellemetlen lehelet kialakulásának valószínűsége, akiknek erre hajlamuk van, azoknál ki is alakul a jelenség.

A magas fehérje tartalmú termékek közé tartoznak a tejtermékek, köztük a sajtok, a marhahús, a csirke, a hal, a disznóhús és máj is.

Ritkán előfordul, hogy valaki nem tudja lebontani a bab egyes fehérjéit (Trimethylaminuria) és ez is kiváltja a kellemetlen jelenséget.

Hasonló hatásúak a magas cukortartalmú készítmények is.

Meglepő, de igaz, hogy a kellemetlen lehelet elűzésére szánt termékek egy része hosszú távon éppen ellentétes hatást vált ki. Ilyenek a cukor tartalmú, mentolos ízesítésű cukorkák és rágógumik.

A termék cukortartalma ugyanis tápanyag az anaerob baktériumok számára. Ráadásul a cukorból más baktériumok olyan vegyületeket készítenek, ami a fogra lerakódva (plaque) megtámadják a fogzománcot.

E termékek mentol tartalma ugyan elfedheti a kellemetlen leheletet, de a probléma kiváltó okára nem hat, és a hatás rövid távú.

Ha választhat, akkor olyan száj- vagy leheletízesítő terméket használjon, amiben cukor helyett xylitol van, mert ennek természetes fogvédő hatása van.

Rendezési mód:
1-2, összesen 2 db
Tetrobreath szájápolás - Atemfrisch szájöblítö (500ml)
Atemfrisch szájöblítö (500 ml)
Bruttó ár: 6 600 Ft
Tetrobreath szájápolás - Breath szájöblítö enyhen mentolos (500 ml)
Breath szájöblítõ enyhén mentolos
Bruttó ár: 6 100 Ft
Törzsvásárlóinknak akár 7% kedvezménnyt adunk
Hogyan lehetek törzsvásárló?
Érzékeny, illetve allergiás vásárlóink számára minden szájszag elleni készítményünket fluor mentes változatban is kínáljuk